Back To Top

De Renovatieversneller helpt corporaties!

Met De Renovatieversneller slaan we de handen ineen om woningen efficiënt en betaalbaar te verduurzamen. Hoe? De Renovatieversneller bestaat uit een ondersteuningsprogramma voor bijvoorbeeld gezamenlijke aanbestedingen en inkooptrajecten en uit een subsidieregeling. Die gezamenlijke aanbesteding is meteen de basis voor de subsidieaanvraag.

Hoe werkt het?

Door vragen te bundelen en gezamenlijk aan te besteden, kunnen leveranciers uiteindelijk sneller, beter en betaalbaarder leveren en kun je als corporatie dus kosten besparen. Via De Renovatieversneller kun je procesbegeleiding krijgen bij de bundeling van je renovatievraag met die van collega-corporaties.

Het huidige tempo van enkele duizenden woningen per jaar moet opgevoerd worden.

Wat biedt de Renovatieversneller?

Bij gezamenlijk aanbesteden komt meer kijken dan alleen bepalen welke technisch slimme combinaties mogelijk zijn. Het begint bij de wil om samen te werken. We begrijpen dat samenwerking in de praktijk nog wel eens lastig kan zijn. Ook daarvoor kun je bij het ondersteuningsprogramma terecht.

Voordelen voor jouw corporatie:

  • Bundeling van vraag betekent kostenbesparing
  • Je corporatie wordt ontzorgd en je kunt gebruikmaken van procesondersteuning
  • Delen van kennis en ervaring wordt makkelijker
  • De gezamenlijke aanbesteding is de basis voor de bijbehorende subsidieaanvraag

Interesse in ondersteuning? Meld je hieronder aan voor de ondersteuning.

Wellicht zijn jullie al verder in het traject en ligt de gezamenlijke vraag er al. We kijken graag mee of jullie in aanmerking komen voor de subsidie.

Lees hier meer over het ondersteuningsprogramma en de subsidieregeling

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief